Efteråret er kommet, og selvom der er smukke dage ind imellem, så er der også mange grå og triste dage, hvor skydækket ligger som en tung dyne over himlen og opsluger ethvert solstrejf, som prøver at trænge igennem. Regnen pisker på ruden, og der skal fyres godt op i brændeovnen for at holde den snigende kulde for døren. Det kan være hyggeligt, når familien er samlet i sofaen under lune tæpper, mens der drikkes varm chokolade og spises boller, men det bliver også hurtigt hverdag, og det kan være tiltrængt at få ladet batterierne op. Hvis man er lidt fleksibel, så er en afbudsrejse et rigtig godt bud på hurtigt at kunne komme væk til sydens sol og varme.

Fordele ved afbudsrejser

Den nok største fordel ved at bestille en afbudsrejse er, at det næsten altid er billigere, end hvad rejsen normalt ville have kostet. Det er altså godt, hvis budgettet ikke er så stort, eller hvis man bare er vild med gode tilbud. En anden fordel er, at det er muligt at komme af sted næsten med det samme. Så hvis det er en spontan beslutning, så kan det hurtigt føres ud i livet. En tredje fordel er, at man kan få øjnene op for nye muligheder, som man måske ellers ikke selv ville have overvejet. Engang blev man nødt til at pakke kufferten, møde op i lufthavnen og så ellers håbe på, at der var ledige pladser hos et af selskaberne. Sådan er det ikke længere i dag, og det er helt sikkert en fordel, at man nu kan sidde hjemme i sofaen og bestille rejsen, inden kufferten pakkes.

Hav styr på detaljerne

Når man bestiller en afbudsrejse, så er det vigtigt at huske og tjekke, hvad rejsen indeholder. Der sælges f.eks. mange flybilletter uden hotel. Nogle steder står der skrevet med småt, at man kan blive nødt til at flytte værelse undervejs og lignende. Der kan også være forskel på, om maden er inkluderet eller ej. Du er f.eks. ikke sikker på, at der er all inclusive med i tilbuddet, selv om hotellet tilbyder det. Det er dog de færreste, som kommer i klemme med dette, men husk at læse det med småt, inden der trykkes bestil.

Der findes hjemmesider, som samler afbudsrejser fra forskellige udbydere, og det kan lette processen at benytte en af dem, når rejsen skal bestilles.