For mange mennesker er det at rejse noget af det dejligste overhovedet. Men før du kan komme ud at rejse, skal du jo lige finde ud af, hvor rejsen skal gå hen – og det kan faktisk godt være en ret stor udfordring, idet verden nu engang er meget stor, og der er så mange forskellige steder, du kan vælge at rejse hen. Dog kommer din optimale rejsedestination meget an på, hvad du vil, og hvilken type rejse du foretrækker.

Kulturrejse

En af de typer rejse du kan tage på, er en rejse for at opleve ny kultur rundt omkring i verden. Kultur findes i mange former. Det kan f.eks. være alt fra at opleve oldtidens historie i Grækenland til at besøge et fattigt land i Afrika, og se hvordan de lever. Kulturferier er altså et begreb, der strækker vidt, og kan nærmest tage dig verden rundt.

Naturferier

Ferier hvor naturen er i fokus, er også meget populære. Denne ferietype kan i den grad også tage dig hele verden rundt, da der jo er natur i hele verden, og denne natur skifter meget, i forhold til hvor du befinder dig. Derfor kan det både være en tur til Sydamerikas regnskove eller en ferie til Islands flotte natur, f.eks. Kør selv ferie Island.

Charterferie

Det er ikke alle mennesker, der er fan af ferier, hvor der skal ske alt for meget. Nogle vil bare gerne på ferie for at ligge under solens varme og bade i poolen – og det skal der også være plads til. Her begynder destinationer at blive lidt begrænsede, og så alligevel ikke. Rejsen skal nok bare gå sydpå, og derefter er der ret mange steder at vælge imellem – derfra handler det mest om, hvad du har lyst til!