Noget af det, der kan give allermest ro i sjælen er, at tage ud og nyde den skønne natur. Det kan være befriende at komme væk fra hverdagens fart, og samtidig komme væk fra de vante omgivelser. Hvis du drømmer om at tage væk fra hverdagen, kan du med fordel tage dine børn med. At tage på ferie med børnene er skønt, og det kan være med til at knytte jer tættere sammen og give jer en masse gode minder og oplevelser at tale om. Du kan trygt tage børnene med på teltferie, og de vil helt sikkert elske denne primitive form for ferie.

Hvis du drømmer om at tage børnene med på teltferie, kan du roligt gøre dette. Først og fremmest skal du beslutte, hvor turen skal gå hen. Der er både mulighed for at tage på teltferie i Danmark, Norden, Europa eller måske endda endnu længere væk. Inden I tager af sted, er det vigtigt at undersøge hvordan landets regler er i forhold til at slå telt op i naturen. I nogle lande må man kun slå telt op på bestemte områder eller på campingpladser, og derfor er det vigtigt at undersøge reglerne, inden i drager af sted.

Inden I tager af sted på teltturen, er det vigtigt at få styr på det nødvendige udstyr, så I ikke mangler noget på turen. Først og fremmest er det vigtigt at have det rette telt med, som er essentielt for en god telttur. Der findes uendeligt mange typer telte, og derfor kan det være en jungle at finde det rette telt. Som hovedregel kan du kigge efter et, der ikke vejer så meget. Du skal kunne bære det, og derfor er det vigtigt at købe et, du kan bære uden besvær. Hvis du er i tvivl om, hvilket telt du skal vælge, kan du læse mere om forskellige typer af telte her.

Når du tager børnene med på telttur, bringer det jer i høj grad tættere sammen, og også tættere på naturen. I kommer tæt på den smukke natur, og får koblet helt af. Teltture er en ekstra god måde at være sammen med sine børn på, fordi man skal samarbejde om at få mange ting gjort. For eksempel kan børnene nemt hjælpe med at lave mad, fordi det hele foregår på charmerende og primitiv spejdermanér. Griseri gør ingenting, fordi I alligevel er udendørs. Teltturen garanterer jer en masse god kvalitetstid sammen, og samtidig muligheden for at komme langt væk fra hverdagen og nyde freden, roen og stilheden.