Det værste ved fridage er ikke at kunne finde nok aktiviteter til at holde sine teenagere optaget. Teenagere er ikke helt ligesom yngre børn, som hurtigt keder sig med det, de laver. Det meste af tiden kan man regne med, at de fortsætter med ting, som de virkelig nyder.

Hvis du er løbet tør for idéer, så søg på internettet efter sommeraktiviteter for familier med børn. Der er flere måder at lave kreative eller i det mindste underholdende sysler i fritiden, især i de varme sommermåneder.

Få dem til at finde en interessant hobby eller åbenbar en ny sport for dem. Da mange teenagere foretrækker at tilbringe tid sammen med deres venner, kan du også kigge efter aktiviteter, der kan udføres af en gruppe.

Af de mange sommeraktiviteter for familier med børn er fiskeri absolut en favorit. Tag dine børn ud på en fisketur, lær dem at fiske med agn, så de kan fange deres egen frokost. Det kunne også være et godt tidspunkt at vise dem et par grundlæggende overlevelsesfærdigheder som fx hvordan man samler træ til tænde en bål. Drageflyvning er en anden sjov måde at holde dine teenagere beskæftiget med i timevis. Tilskynd dem til at lave deres egne drager. Du kan også få dem involveret i kunsthåndværk såsom keramik eller affaldskunst (at lave interessante objekter ud af ubrugeligt materiale).

Du kan også tale med dine teenagere om at hjælpe med eventuelle lokale projekter for unge. Fjern affald i parken eller plant flere træer. Sådan kan de finde mange nyttige måder at tilbringe deres sommer på.

På SjovSommer.dk kan du finde flere ideer til sjove sommeraktiviteter.

Tags: , , ,