Når det kommer til rejser er der mange forskellige holdninger til hvordan man foretrækker at rejse. Nogen foretrækker at ligge og sole sig ved poolen hele dagen, mens andre vil have noget ud af dagen og virkelig opleve området de besøger. Der er også stor forskel på, om man foretrækker at bestille en pakkerejse, hvor man ved lige præcis hvad man får og hvor alt er inkluderet.

I takt med at rejser i større og større omfang bliver bestilt online, er der også flere der er begynd at sammensætte deres rejser selv, da det er let at finde de billigste flybilletter og hoteller med ganske få kliks, og det derfor hurtigt kan spare nogle penge i forhold til at købe en samlet pakkerejse, hvor der er et rejseselskab, som naturligvis også skal tjene på at sælge rejsen.

At spare penge er dog ikke den eneste grund til mange vælger at sammensætte deres rejse selv. Der er en større frihed ved selv at sammensætte sin rejse, da man eksempelvis kan vælge at bo på to forskellige hoteller frem for at blive det samme.

Hvis man selv sammensætter sin rejse behøver man ikke vælge de hoteller som rejseselskaberne har valgt og hvor der derfor i forvejen sandsynligvis er mange danskere. Typisk er det en måde som mange vælger når de er unge, eller i hvert fald rejser uden børn. Når man har børn med, er der mange der gerne vil have en større sikkerhed på deres rejser.

Andre måder at spare penge på rejser 

Der er dog også måder at spare penge på sine rejser på, hvis man stadig gerne vil have pakkerejsernes goder, men gerne vil spare nogle penge på dem. En af de mest brugte metoder til at spare penge på, er ved at rejse fra Tyskland.

Momsen er lavere og priserne er generelt noget lavere i Tyskland og derfor kan man finde billige rejser fra eksempelvis Hamborg, også når det er er højsæson i Danmark, og priserne mere eller mindre eksploderer.