Hvis du gerne vil spare penge på rejsen for at gøre hele oplevelsen end tand billigere, så er du selvfølgelig nødt til at dine talegaver i orden. Hvis du tager på ferie til de sydlige lande i Europa, så er der en god sandsynlighed for, at du sagtens kan tillade dig at prutte lidt om prisen, hvis du f.eks. skal købe ting fra et markedet eller hvis du skal købe mad på en restaurant.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du ikke sidder og prutter om prisen på en restaurant, der ligger på et femstjernet hotel eller at du skal stå og prutte om prisen på dine dagligvarer eller lignende i et supermarked – du skal gøre det med omhu. I samarbejde med Partnerdialog har vi udarbejdet en artikel om, hvordan du kan gøre brug af dine talegaver til at spare penge på rejsen.

 

Spar penge på mindre restauranter

Som nævnt ovenfor, så skal du selvfølgelig ikke sidde og prutte om prisen på en dyr restaurant, for det er naturligvis ikke acceptabelt. Det er derimod mere relevant på de mindre restauranter, der ligger rundt omkring i Sydeuropa, hvor man sagtens kan tillade sig at spørge tjeneren, om han ikke kan gøre prisen en kende bedre, hvis man f.eks. er ude at spise en hel familie på fire eller fem personer, der alle skal have både mad og drikke.

 

Det er dog meget vigtigt, at du bruger dine talegaver her, men ikke nok med det, så skal du selvfølgelig også sørge for at sikre dig at mærke på tjeneren, hvorvidt han synes det er i orden eller du derimod har overtrådt en form for grænse. Hvis bare du sørger for, at tjeneren er okay med det, så kan du sagtens tillade dig at bruge dine talegaver til at presse prisen lidt.

 

Prut om prisen på de lokale markeder

Det er de absolut færreste byer i den sydlige del af Europa, der ikke har lokale markeder rundt omkring i byen. Du kan finde rigtig mange forskellige ting på disse markeder, men det er naturligvis oftest diverse former for tekstil, fødevarer såvel som merchandise. I den her forbindelse skal det naturligvis understreges, at mange af de ting, som du finder på disse markeder ikke just har nogen synderligt høj ægthed og i langt de fleste tilfælde er der tale om falske varer.

 

Det er naturligvis helt op til dig selv, hvorvidt du er villig til at købe disse ting på trods af, at de er falske. I og med, at der ikke er tale om ægte varer, så kan du naturligvis også sagtens tillade dig at prutte om prisen på disse varer, da de forskellige sælgere rigtig gerne vil af med dem – og derfor kan du få varerne til rigtig gode priser! Her handler det dog mere eller mindre bare om at være vedholdende og blive ved med at holde fast i, at du ikke er villig til at betale mere end et vist beløb.