toothbrush-571741_640Er du træt af at blive bombaderet med dyre tandlægeregninger i Danmark? I så fald kan du overveje at rejse til udlandet og finde en prisvenlig tandlæge, hvor du har mulighed for at spare mange penge på tandbehandlinger.

Hvor skal jeg rejse hen for at finde en billig tandlæge?

Som patient kan du overveje at rejse til et andet land, hvis du er på udkig efter en billig tandlæge. Der er selvfølgelig nogle lande, der er mere kendte for prisvenlige tandbehandlinger end andre. Det omfatter bl.a. Polen, Tyskland, Sverige, Tyrkiet og Ungarn, som rigtigt mange danske patienter allerede har besøgt.

Skal du opnå de største besparelser, vil det som udgangspunkt være mest hensigtsmæssigt at rejse til Ungarn eller Tyrkiet, hvor du kan opnå store besparelser. Dog skal du naturligvis også være opmærksom på rejseomkostningerne, som du ikke kan komme uden om, hvis du rejser til udlandet. Hvorvidt det kan betale sig at vælge en udenlandsk tandlæge vil i høj grad afhænge af, hvilken tandbehandling du skal have foretaget. Skal du blot have foretaget en mindre behandling, kan det sjældent betale sig at rejse til udlandet, da besparelsen er begrænset. I modsatte fald er det ikke unormalt, at man kan spare mange tusinde kroner, hvis der er tale om en større og mere omfattende tandbehandling.

Er der nogle ulemper ved at vælge en udenlandsk tandlæge?

Ja, der er helt sikkert nogle ulemper ved at vælge en udenlandsk tandlæge. Disse ulemper bør du sætte dig grundigt i, da de kan vende og op ned på det hele.

  1. Sprogmæssige barrierer – Besøger du en udenlandsk tandlæge, skal du ikke forvente, at de kan tale hverken dansk eller engelsk. Der kan dermed opstå nogle sprogmæssige barrierer, hvilket kan gå hen og blive særdeles problematisk. Et løsningsforslag er, at du kan hyre en tolk, men det bliver naturligvis også omkostningsrigt. Ikke desto mindre er det en realitet, at der er rigtigt mange tandlæger i bl.a. Polen og Tyrkiet, der ikke taler engelsk.
  2. Efterbehandlinger besværliggøres – Skal du have lavet en efterbehandling, vil det ikke være særligt attraktivt, hvis du skal tage turen til Polen, Ungarn eller Tyrkiet endnu en gang. Det kan blive både dyrt og besværligt, så det skal du også have med i dine overvejelser.
  3. Manglende uddannelse – I Danmark bliver man ikke uddannet tandlæge i løbet af få uger eller måneder, ligesom det er tilfældet for visse andre lande. Vælger du en udenlandsk tandlæge, kan du risikere at blive behandlet af tandplejere med manglende uddannelse. Der er i hvert fald eksempler på tandlæger, der blot er blevet uddannet med et brevkursus på få uger.
  4. Den danske stat dækker intet – Kommer du galt af sted i forbindelse med tandbehandlingen i udlandet, kan du risikere at stå i en umulig situation. Den danske stat dækker nemlig ikke tandbehandlinger i udlandet. I stedet skal du klage til staten i det pågældende land, og det kan godt blive en større udfordring.