Har I planlagt at tage på campingferie i sommerferien? Hvis svaret er et højt og rungende ja, har I garanteret allerede tænkt på diverse ting, som skal forberedes eller ud i skabene i den nye campingvogn. Campingferie er ikke lig med charterrejser eller andre ferier, hvor boligen står klar ved ankomsten. I skal selv sørge for at stille campingvognen på plads, sætte fortelt eller solsejl op og stille campingmøbler frem til familiens medlemmer. Der er dog også andre ting at overveje, inden turen går til Italien eller Frankrig, og derfor får du herunder vores bud på, hvad du skal tænke på, når du skal på campingferie.

Find en plads i forvejen

Medmindre I er ligeglade med forholdene på campingpladsen i det land, hvori I ønsker at holde ferie, er det en rigtig god idé at finde en plads, nogle måneder før I tager afsted. Dermed har I mulighed for at finde en skøn campingplads med gode sanitære forhold, sjove legepladser til børnene og en indbydende pool til hele familien. Booker I en plads hjemmefra, er I samtidig garanteret at kunne få en plads. Mange campingpladser i Italien er booket op, når kalenderen siger juli og august, og derfor gælder det om at finde en plads i god tid. Overvej desuden placeringen af campingpladsen. Vil I gerne bo tæt på byen, eller har I ikke noget imod at køre et kvarter til det nærmeste supermarked? Tag jer endelig god tid, og inddrag børnene, så alle familiemedlemmer kan finde den perfekte campingplads.

Husk det rette udstyr

Da campingferien ofte indebærer praktiske opgaver som opsætning af telte, madlavning og opvask, er der brug for en række ting. Lav derfor en liste over alle de nødvendige sager, som skal med i campingvognen eller bilen. Noget af det vigtigste udstyr er for eksempel campingmøbler. I den forbindelse skal I sørge for at finde nogle behagelige og praktiske møbler, som kan tages hurtigt ud af campingvognen og placeres under solsejlet eller i forteltet. Når det drejer sig om campingborde, er det ligeledes værd at kigge på flere forskellige slags og tænke nøje over form og størrelse. Dermed får du et bord, der er perfekt til hele familien, og som du kan nyde godt af på mange skønne ferier.

Tøj og sko

Selvom du sagtens kan medbringe en fin kjole eller to, vil det bedste råd angående campingtøj lyde på praktiske shorts, T-shirts og behagelige toppe. Du vil nemlig komme til at udføre en del praktiske opgaver, og til disse formål er det vigtigt at have noget komfortabelt tøj på, som du kan bevæge dig ordentligt rundt i. Skoene er lige så vigtige som tøjet, eftersom alle familiemedlemmer ofte kommer til at gå rundt på pladsen, hvad enten I skal hen til poolen eller toiletterne. Sørg for at finde behagelige sandaler til piger og måske gode sko eller sandaler til drengene, men også en række clogs eller klipklappere, som man nemt kan smutte i, og som dermed kan bruges til de små gåture på campingpladsen.

Billede: https://pixabay.com/da/campingvogn-kanal-fritid-british-1685240/