Solskin, varm brise, lyse sommeraftener og iskold, forfriskende hvidvin. Så er det ferie, og så skal der nydes hvidvin. Er der noget bedre end et koldt glas hvidvin med fuglefløjt i baggrunden og med udsigten til en dejlig ferie? Hvidvine er oplagt til sommerferien, da de typisk ikke er tunge og kraftige i smagen, i modsætning til rødvine, som måske mere er oplagt til de kolde vintermåneder. Ikke desto mindre findes der et stort udvalg af gode hvidvine, og vi kigger her nærmere på 3 udbredte druesorter, der vil være perfekt at nyde i din ferie.

 

Sauvignon Blanc

Én af verdens mest udbredte grønne druesort er Sauvignon Blanc. Den anvendes i Frankrig med stor fremgang og overalt i verdenen bruges den til hvidvine, der både er tørre og søde. Man siger, at vine bliver bedre med alderen, men faktisk bør Sauvignon Blanc nydes i sin unge alder, dog kan den godt tåle at ligge lidt til lagring.
Smagen: Elegant, frisk, en anelse syrlig med en bitter eftersmag.

 

Chardonnay

Den tredje mest plantede vindrue i verden er Chardonnay. Den mest udbredte sort af slagsen stammer fra Californien og dyrkes i kystområderne. Vinen herfra bliver gæret på fad.
De mest rige, velsmagende og komplekse hvidvine er bygget på Chardonnay og faktisk bruges den også i champagne.
Smagen: Intens frugtig smag af fersken, melon, pære og æble med undertoner af eg.

 

Riesling

Riesling er en druesort, der med sin aromatiske karakter fremstår blomsteragtig til den næsten parfumerede side med megen syre. Riesling bruges til tørre, halv søde og søde hvidvine, også til mousserende.
Fremstillingen af Riesling er sket i Tyskland siden det 11. århundrede, og de mest succesfulde resultater sker i tempererede, kølige klimazoner.

 

Find hvidvinen til ferien

Hos Vindoro er det muligt at finde kvalitetshvidvinen til din næste ferie. De tilbyder hvidvine fra Argentina, Frankrig, Portugal, Sydafrika og USA. Derudover finder du også rosé og rødvine. Find det lækre sortiment her.