Der er nogle mennesker, som vil påstå, at der ikke er noget værre end at glemme at pakke sit badetøj. Disse mennesker har med al sandsynlighed aldrig været udsat for en flyforsinkelse.

Det eneste der er værre end en flyforsinkelse er en flyaflysning. Det er heldigvis meget sjældent, at flyafgange bliver aflyst. Når det en sjælden gang sker, så får man som regel besked i god tid. Læs hele artiklen, hvis du enten har været udsat for en flyforsinkelse eller flyaflysning inden for de seneste år.

Vær forsikret

Forsikret eller ej, så er det naturligvis meget frustrerende at få at vide, at ens fly er forsinket eller sågar aflyst. Det vil ikke desto mindre være en fordel at være forsikret, ifald forsikringen dækker ved flyforsinkelser og flyaflysninger. Du kan evt. tegne en ny rejseforsikring, hvis din nuværende forsikring ikke dækker optimalt.

Der findes efterhånden rigtig mange lovpligtige forsikringer, men en rejseforsikring er ikke en af dem. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er hensigtsmæssigt at tegne en forsikring, som dækker på rejsen. En god rejseforsikring dækker ikke blot ved forsinkelser og aflysninger af fly, men også ved sygdom, krisehjælp og i andre situationer.

Søg erstatning for aflysningen eller forsinkelsen

Er du så uheldig at blive forsinket på din flyrejse, så skal du ikke tøve et sekund med at søge erstatning. Der er nemlig al mulig god grund til at søge kompensation, idet der kan være mange penge at hente. Du behøver hverken at være uddannet advokat eller jurist for at søge erstatning, da det faktisk er meget simpelt. Det er nemlig muligt at søge kompensation gennem et selskab, som har specialiseret sig i at hjælpe danske rejsende.

Rejser man flere personer sammen, så er det værd at vide, at man sagtens kan søge erstatning på vegne af en gruppe. Der ydes erstatning til hver enkelt rejsende, så en familie på eksempelvis 5 personer kan få 5 x erstatning. Du kan selv regne på, hvor mange penge din familie kan få i kompensation, hvis I vinder jeres sag.

Hav underholdning klar

En flyaflysning kan udvikle sig til et sandt mareridt, hvis man ikke har noget at slå tiden ihjel med. Derfor bør du forberede dig på en evt. aflysning ved at have underholdning klar til både dig selv og dine børn. I kan eksempelvis underholde jer med film, bøger, brætspil eller musik. I denne situation gælder det bare om at bevare tålmodigheden og få det bedste ud af ventetiden. Man kommer jo ikke hurtigere afsted ved at være sur og frustreret, vel?