Den klassiske bilferie har været populær gennem generationer, og den er det i høj grad stadigvæk. Der er noget specielt, en vis frihedsfølelse ved at sætte sig ind i en bil og selv være herre over, helt præcist hvor ferien skal foregå. Du er ikke tvunget til at være i en storby, fordi det er der alle lufthavnene ligger, og du er fri til at rejse til ethvert land, enhver by, enhver enestående destination på kontinentet. Men hvor skal turen så gå hen? Research skaber grundlaget for en god bilferie, især hvis du skal et mere obskurt sted hen. Research kan b.la. nås via hjemmesider som Newshub, hvis du vil have lidt baggrundsviden. Hvis du er en bilferie-veteran, kan du selvfølgelig også vælge at tage blind afsted og bare opleve uden forbehold. Der er dog en mindre risiko ved dette, for hvad hvis destinationen ikke var, hvad du håbede, det ville være. Derfor kommer her nogle idéer til din næste bilferie.

Hvor skal jeg køre hen på ferie?

  • Lad os starte med en sikker klassiker: Gardasøen. Et sted de fleste familier nok har været på kør-selv-ferie til. Men det er der også en grund til. Det er en sikker vinder med dets mange muligheder for ferieoplevelser. Især for børnefamilier er Gardasøen et sikkert valg, hvis det f.eks. er jeres første bilferie.

 

  • Sant Antoni de Calonge i Spanien er en lille by lidt nord for Barcelona og lige ud til Middelhavet. Der er mange forskellige muligheder for lejligheder af alle arter, stranden er optimal og uden for mange mennesker. Det er byen til dig, der mest af alt bare vil slappe af.

 

  • Romantische Strasse i Tyskland/Frankrig er en spektakulær strækning over 366km, der går fra Würzburg i Franken til Füssen i Bayern. Den er især kendt for sine eventyrlige arkitektur, og den er bedst passende til, hvis du vil opleve noget kulturrigt.

 

  • Hvis du er ude efter at køre ud og se naturen fra dens mest fantastiske side, så skal du til den italienske by Spoleto og det nærliggende Monti Sibillini, hvor Italiens grønne dale ophøjer sjælen.