Solens varme stråler indbyder til udendørs aktiviteter. Hvis din ferie er lige op over, men du endnu ikke har planlagt dine feriedage, så kom ud og nyd solen, mens den er der. Forlystelsesparker er altid lidt sjovere, når vejret er godt, men ferie kan også være at invitere vennerne ud i det blå og koble helt fra. Bagerst i skabet står din picnickurv måske klar til at komme på eventyr. Dens rengjorte bestik og de små ensfarvede tallerkener venter blot på at blive brugt. Et tæppe under armen, kurven i hånden og find dit største feriesmil frem, så kan picnicturen kun blive en succes.

Lækkerier til picnickurven

Picnicturen bliver dog ingen succes, hvis ikke kurven er fuldt med diverse mad og kolde drikke. Du kan finde masser af forskellige lækkerier til at komme i picnickurven. Kast dig ud i noget hjemmebag, der absolut kun vil falde i god jord hos dine venner. Det kan være alt fra mini flutes, madmuffins med dine yndlingsingredienser til grove sandwichbrød eller lidt til den søde tand i form af nogle småkager. Dertil kan du vælge lækkerier, som indeholder lidt mere protein, såsom kyllingelår eller laksesalat. Du kan også lave den klassiske kolde kartoffelsalat som tilbehør. Du kan se opskriften her.

Tips til en vellykket picnicdag

Med lækkerierne pakket godt ned i picnickurven, mangler du blot at finde det perfekte sted ude i det danske land, hvor du kan nyde vennernes selskab, din velfortjente ferie og ikke mindst den lækre mad. Rundt omkring i det danske land finder du parker, hvor du nemt kan smide et tæppe og dække op til picnicturen. Du kan også udforske din geografiske sans, hvis du og vennerne blot kører afsted, og ser hvor i ender på jeres tur. På forhånd kan du også have valgt et perfekt spot ude ved kysten eller langs åen. Inden du kører afsted, så kommer her gode tips til en vellykket picnicdag:

  1. Kolde drikke
  2. Salt og peber
  3. Skraldeposer

Den klassiske kolde kartoffelsalat, kyllingelårene og den lækre spiskålsalat skal ikke nydes uden kolde drikke. Det kan være alt fra hvidvin og sodavand til saft eller hjemmelavet lemonade. For at holde drikkevarerne kolde kan du tage isterninger ned i en pose, og det kan dermed også fungere som køleelementer, så resten af maden forholder sig lækkert.
Ingen mad uden salt og peber ved hånden. Når den lækre mad skal deles med vennerne, er det nødvendigt, at muligheden for at tilsmage maden er der. Husk derfor dit salt og peber-sæt eller få købt et lille sæt, der i fremtiden tilhører picnickurven.
De hyggelige stunder ude i det danske land får også en ende. Uanset hvor du befinder dig, så orienter dig i parken eller langs åen, om der er stillet skraldespande til rådighed. Det er dit ansvar at efterlade stedet, så ryddeligt og renligt som det er muligt. Ikke alle steder er der opstillet skraldespande, så husk derfor en ekstra rulle affaldsposer. Nyd Danmark, ferien og picnicturen.