Inden man skal afsted på en rejse, er der mange forskellige ting, man skal have styr på, hvilket er gældende for billetter, planlægning af turen, ruter, kort, bagagens indhold, forsikring og lignende. En af de vigtigste ting at have styr på er rejseforsikringen, hvilket er meget vigtig at have, inden man drager på en ferie, så man er sikret, hvis et uheld skulle være ude på ferien. Der er dog flere forskellige ting, man skal holde sig for øje, inden man tegner en rejseforsikring, således man finder frem til en passende af slagsen.

Hvad dækker en rejseforsikring

Inden rejsen er det meget vigtigt at vide, hvad rejseforsikringen dækker, således man hele tiden er bevidst om dette, hvis der skulle ske en form for uheld. Det er også vigtigt at overveje, hvilke dækninger man forestiller sig at få brug for, således man finder frem til den rette forsikring med de rette dækninger. Med en rejseforsikring kan man eksempelvis få dækket sygdom og skader, hvilket vil sige, at man er dækket i tilfælde af, at man skal transporteres hjem tidligere grundet sygdom og skader. Det kan også være, at man får behov for behandling i udlandet, og dette kan blive dyrt, såfremt man ikke er forsikret. Bliver rejsen ødelagt grundet sygdom og/eller skader, kan det også være en mulighed at få en erstatningsrejse, såfremt dette er indbygget i rejseforsikringen.

Udvidet rejseforsikring med afbestillingsdækning

Til de fleste indboforsikringer vil der også være en rejseforsikring, som husstanden er dækket af. Her skal man være opmærksom på, hvor lang en rejse forsikringen vil dække over. Det kan eksempelvis være, at rejsens forsikring dækker rejser på op til 60 dage, hvormed man bør udvide sin rejseforsikring, såfremt rejsen varer længere end 60 dage. Til sin rejseforsikring er det også muligt at tilvælge en afbestillingsdækning, således man får beløbet for rejsen refunderet, såfremt man skulle blive forhindret i at rejse.

Skal du på rejse, og er du i tvivl om, hvilket forsikringsselskab du skal vælge til rejseforsikringen? Læs med her.