Hvis man skal på en aktiv ferie, udflugt eller lignende med familien, vennerne eller kollegaerne, er det særdeles vigtigt at have udstyret i orden, således turens kvalitet ikke svækkes af, at man på turen frøs, blev våd, havde ondt i fødderne, havde ukomfortabel rygsæk på eller lignende. Dette kan man selvsagt sørge for ved at få erhvervet sig det rette materiale, inden man tager på en aktiv rejse, udflugt, ferie eller lignende.

Dette er naturligvis noget, man bør afstemme med den type af tur, man skal på, hvilket især er gældende, hvis man skal på en længere rejse, der indebærer en tur på et flyr, en færge, et tog eller lignende. Har man dette overvejet, er det lettere at finde ud af, hvor meget bagage, man kan have med på turen, således man hverken får købt for lidt eller for meget ind. Derved kan man eksempelvis benytte vægtgrænserne for bagage i flyveren som rettesnor for, hvor meget man kan medbringe på vandreturen i bjergene, klitterne, eller hvad end der måtte stå for døren.

Regntøj og andet tøj i materiale af høj kvalitet kan være fordelagtigt i al slags vejr

Der findes ikke dårligt vejr, men der findes dårlig beklædning, er noget mange vil argumentere for, hvilket også betyder at man også skal planlægge udflugter med udgangspunkt i vejret på den givende destination. Skal man et sted hen, hvor vejret er meget omskifteligt, kan det være en fordel at reservere noget af bagagepladsen til et godt sæt regntøj, der kan holde regnen ude.

Hvis man skal på længere udflugter i regnvejr, er det særdeles vigtigt at kunne holde sig tør, da man kan blive let modtagelig for eksempelvis en forkølelse, hvis man vandrer våd og kold rundt en hel dag. Man skal naturligvis også være beklædt indenunder sit regntøj, og her kan det være en fordel at være opmærksom på temperaturerne, så man får erhvervet sig det rette tøj. Har man eksempelvis brug for en trøje, kan det være en fordel med fleece, da det fungerer godt til at holde varmen inde og kulden ude, mens det samtidigt er meget behageligt at have på.

Sørg for komfortabel overnatning i naturen med godt telt og varme soveposer

Hvis udflugten byder på overnatninger, kan det være en fordel at investere i et godt telt og nogle gode soveposer, hvilket især gør sig gældende, hvis man ofte er på ture, der strækker sig over flere dage. I forbindelse med køb af telt, kan det være en fordel at være opmærksom på teltets størrelse, der gerne skulle stemme overens med antallet af personer, der hovedsageligt benytter teltet. Hos Eventyrsport er det muligt at finde tøj, telte, soveposer, fodtøj og meget andet benytteligt til en god rejse.