Mange mennesker tager til Skandinavien om sommeren, da der er masser af ferieaktiviteter at foretage sig. Sommeren er i særdeleshed også et godt tidspunkt at besøge lande som Sverige.

Dette skandinaviske land tilbyder en række sjove sommeraktiviteter for familier med børn. Skansen Zoo i Stockholm har mere end 60 arter af dyr, hovedsagelig dem, der er hjemmehørende i Skandinavien. Det har også et krybdyrhus, et akvarium og petting zoo for børn. Skansen open-air-museum er et dejligt sted, hvor familier kan se mere end 100 historiske bygninger fra hele Sverige. Koncerter, hvor den svenske folkemusik er spillet, afholdes regelmæssigt i museet lokaler.


Södertälje er en favoritstop blandt familier, hvor børnene kan se Tom Tits Experiment. På dette science-center kan de prøve eksperimenter med tyngdekraften, bevægelse, vand og lyd.

Ikke langt fra Göteborg ligger TanumStrand ferieby. Denne badeby er meget populær for sine sommeraktiviteter for familier med børn. Der er rutschebaner, store legeområder og en lille zoologisk have, for ikke at nævne de forskellige udendørs aktiviteter, som hele familien kan deltage i, såsom tennis, svømning, skøjteløb og kajak.

Vasa Museum er måske et af de mest bemærkelsesværdige museer i Sverige, da der er få af dens slags i hele Skandinavien. Det giver børn og deres forældre en chance for at udforske den berømte Galleon Vasa, der sank på sin jomfrurejse i lavt vand kun 15 minutter efter dåben i 1628. Besøgende kan gå om bord for at se de gamle kanoner inde i den store kanonbåd, der har til huse inde i museet.

Tags: , , ,