Mange danskere er gode til at udnytte længden af deres ferier til at rejse væk fra Danmark. Det er en god idé at opleve meget, når man har muligheden for det – og sommerferien er netop et oplagt bud på det perfekte rejsetidspunkt. Europa byder på et hav af populære rejsedestinationer, alt efter ønske om temperatur og vejr, seværdigheder og kultur.

Pak let

Mange rejseglade personer kan sikkert nikke genkendende til, at de altid pakker for meget tøj til ferien. Oftest bruger man de samme sæt igen og igen, og kommer derfor aldrig til bunds i kufferten. Når man rejser i sommerperioden, bør ens kuffert primært bestå af løst tøj, da det kan være ganske ulideligt at gå rundt i sommerheden med tøj, der klæber til kroppen. Pak de outfits som er sikre valg, og lad alt andet være derhjemme. Som oftest køber man yderligere tøj på rejsen, og det skal der jo også være plads til i kufferten, når man atter skal hjem.

 

 

Husk tilbehør!

Det er ikke kun tøj, der skal fylde i kufferten, der skal også være god plads til tilbehør. Solcreme er altid vigtigt at pakke om sommeren, og det er også en fordel, at det fylder i kufferten på vej på ferie, men giver en tom plads i kufferten på vej hjem. Derudover er det vigtigt med et par solbriller, da man hurtigt kan blive træt af sol i øjnene, når man er ude at opleve spændende seværdigheder. Andet godt tilbehør til at skygge for solen, er kasketten, som ovenikøbet også dækker over dårlige hårdage eller muligt hårtab. En god idé kan også være at pakke en bæltetaske, da det er en nem taske at have med sig rundt omkring samtidig med at den er tæt på kroppen.

Turen går til…

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal bruge sin ferie, når der er et hav af muligheder. Uanset om rejsen går til Sverige eller Frankrig, er det en god idé at bestille overnatning og transport til rejsen, før man tager afsted. Overnatning kan bestilles på Hotelspecialisten, uanset om du bestiller i god til eller sidste øjeblik.

Skal du på en romantisk ferie med kæresten, er det oplagt at tage til Paris. Har du endnu ikke set Eiffeltårnet, er dette en oplagt seværdighed. Eiffeltårnet er Paris’ vartegn med over 7 millioner besøgende hvert år – det er et antal, der taler for sig selv. Mens I befinder jer i den romantiske by, kan I lægge vejen forbi den populære stjerneplads i Paris. Her er det optimalt at opleve Triumfbuen. Ønsker I et kulturelt indspark, byder Paris på spændende museer, heriblandt Louvre, som er et utroligt stort museum. Louvre blev oprindeligt bygget for at beskytte byen mod angreb i 1190, men er af flere omgange blevet udvidet. Derfor har bygningen relevant historisk betydning, og det er derfor ikke kun kunsten folk kommer for at opleve. Er man interesseret i kultur og bygninger, bør man også lægge vejen forbi Notre Dame. Det er en katolsk domkirke, hvoraf navnet betyder ’Vor Frue’. Kirken byder på guidede aftener, gospelkoncerter osv., så der skulle gerne være arrangementer, der passer til jer.
Det er en god idé at planlægge, hvad man skal se af seværdigheder hjemmefra, hvor man også sørger for transport og overnatning. Derudover skal man fokusere på at pakke let, huske solcremen og nyde sin rejse!