Det er ofte et stort og hårdt ansvar, at planlægge arrangementer som fødselsdag, konfirmationer og bryllup. Det kan kræve ufattelig meget tid, og når det kommer til fødselsdag, vil du måske bare hellere slappe af. Derfor kan du læse videre i artiklen og finde ud af hvordan du kan fejre din fødselsdag anderledes end du plejer, det er både i det små eller i det helt store.

Hold din fødselsdag som du lyster

Det er din fødselsdag, og du skal derfor have lov til at holde den præcis som du har lyst til, du kan selv bestemme om det skal være den store fest, eller om det bare skal være noget afslapning.Hvis du ikke gider det store ræs med familie og venner på din fødselsdag og egentlig bare vil slappe lidt af i den weekend i stedet for at ræse rundt, bør du kigge på nogle ”get-aways”, det kan være spaophold eller sommerhuse.

Med et hyggeligt sommerhus på Bornholm, kan du invitere familie og venner op til en weekend med god mad og ren afslapning, uden at du skal planlægge noget udover at booke sommerhuset. Så kan du fokusere på at få noget god mad, god vin og bare få slappet af og nydt familie og venner på en stille og rolig måde uden der er brug for at skulle have et stort planlægningsræs op til din egen fødselsdag. Du kan på den måde også beslutte om det skal være kernefamilien, eller den helt store tur i sommerhus, det hele er en mulighed og du skal have lov til at gøre præcis det du har lyst til.

Kom godt i gang med planlægningen

Hvis du har valgt den helt store fødselsdag, kræver det selvfølgelig også en stor planlægningsproces, hvor der skal være styr på det hele. Der skal være styr på bordkort, invitationer, mad og selvfølgelig også bordplanen. For langt de fleste er der altid problemer med at få styr på bordplanen, der vil altid være nogen der er svære at placere.

Du kan faktisk gøre det lidt sjovere at få styr på bordplanen, ved at alle trækker et nummer fra en bowle, hvor nummeret så selvfølgelig matcher med et bord, så det bliver helt tilfældigt hvor alle kommer til at sidde. Det skal dog lige siges at hvis der er børn med, er det en god idé at lave et børne bord, så de kan sidde sammen. Hvis du dog vælger den traditionelle bordplan, skal der selvfølgelig laves bordkort, og det kan du sagtens få inspiration eller andre til at gøre.

Vi kender det alle sammen, når vi holder fødselsdag, kommer der ofte venner fra flere vennegrupper, kollegaer og familie, så der sker ofte en gruppering af dem der kender hinanden i forvejen. Her er det en god idé at lave nogle små lege, der kan hjælpe med at ryste folk sammen, som ikke i forvejen kender hinanden, så der ikke opstår en akavet stemning.