Vi kender det nok godt alle sammen. Det gælder ikke kun for de mindste i familien, at skærmen nogle gange kan komme til at fange os fuldstændig. Det kan fungere som en lille pause i en travl hverdag, men den kan til gengæld også sluge alt vores tid meget hurtigt – også når vi ikke har travlt. Hvis du gerne vil have dine børn mere væk fra skærmen, så I kan bruge mere tid sammen i familien, er der forskellige ting, du kan forsøge til med.

Find på alternativer

Hvis du vil have børnene væk fra skærmen, er det en god idé at finde på forskellige underholdningsalternativer. Hvis du nøjes med at fortælle dem, at de er nødt til at lægge skærmen væk, kan de blive frustreret, fordi de ikke umiddelbart kan finde på andet at lave. Hvis du i stedet kommer med konkrete forslag til andre til at lave, vil det gøre det langt lettere. Til de mindste kunne du f.eks. foreslå at løbe rundt på en løbecykel. På den måde får de samtidig noget mere bevægelse. Til lidt ældre børn kunne det være en idé at foreslå dem at gå en tur, sidde og tegne eller I kunne spille et spil sammen hele familien.

Lav flere fællesting

Som regel er det hele familien, der har den dårlige vane at sidde med hovedet nede i skærmen. Derfor kan det være en god idé at lave nogle flere fælles aktiviteter, som ikke involverer en skærm. Hvis aktiviteterne er for hele familien, gør det det også lettere at få børnene med, fordi de lidt føler, at de er nødt til det, når alle andre gør det. I kunne være sammen om at tage en tur til stranden og gå en tur, bage en kage eller spille et hyggeligt brætspil sammen.