Hvad end du er til bjergbestigning, vildt safari- og dyreliv eller om du er til lange vandreture omringet af smuk natur, så har de mangfoldige adventures rejser noget for enhver smag.
I denne guide ser vi nærmere på rejser til Kilimanjaro, hvad du skal være opmærksom på og andre gode råd på rejsen.

Det skal du være opmærksom på inden rejsen

Det bedste tidspunkt at tage af sted:
Året rundt kan Kilimanjaro bestiges, men der er alligevel nogle måneder, der ser sig bedst ud for at nå succesfuldt til tops. Januar og februar samt månederne september og oktober er bedst at anbefale.

Fysisk form:
Det er ikke uden besvær at bestige et bjerg som Kilimanjaro, og folk med lunge- og hjertesygdomme bør derfor afholde sig fra dette eventyr, for at skåne helbredet mest muligt. Et godt råd er at træne sig op så meget som muligt inden rejsen. Det kræves ikke, at man er elitetræner, men din krop vil blive udsat for lidt af hvert på turen derop, så træning op til vil helt klart være at foretrække.

Overnatning og forplejning:
Når det kommer til overnatning på Kilimanjaro, er der flere muligheder at vælge i mellem. Enten kan du vælge at overnatte i gode ekspeditionstelte med dertilhørende køkkentelt. Er du mere til en komfortabel løsning, kan du gå efter Marangu ruten, hvor der her tilbydes tremandshytter inkl. senge. Her vil der også blive serveret mad.

Og apropos mad kan du via forskellige rejseudbydere vælge forplejning i den forstand, at du fra private kokke får serveret de daglige måltider inkl. drikke. Her vil maden blive prioriteret højt, i og med din krop har brug for god energi og brændstof til turen. Se mere på denne side for rejser til Kilimanjaro.

Forventet bestigningstid

Der er flere ruter at tage for at nå til tops. Tager man den korteste rute ad Marangu ruten, kan du, hvis du er effektiv og har godt med gå-på-mod, nå til tops på 5 dage. Det er dog ikke alle, der kan gøre det på den tid, og derfor er det også at foretrække at tage turen ad nogle af de smukke ruter eller tillægge sig endnu en akklimatiseringsdag. Forhør dit rejseselskab.