Når du skal ud og rejse er det altid et svært spørgsmål hvilken type tøj der skal medbringes. Det er svært at koordinere hvor mange shorts, lange bukser, kortærmede eller langærmede T-shirts der skal medbringes på grund af vejret.

Det er ligeledes svært at vælge hvilket tøj, det så skal være når man har fundet ud af hvor meget og hvad for noget der skal pakkes. Man vil jo helst ikke stikke for meget ud, der hvor man rejser hen. Man vil gerne falde lidt ind i mængden af de lokale beboer og ikke virke som skør turist. Nogle steder er det ekstra vigtigt at koordinere sit tøjvalg ordentligt på grund af at i nogle religioner og kulturer påklæder man sig på en bestemt måde.

Find ud af hvad kutymen er det sted du skal rejse til

I nogle lande er det meget vigtigt at du finder ud af hvad kutymen er af påklædning. Det kan nemlig virke ikke respektfuld, hvis du påklæder dig forkert. Hvis vi for eksempel tager udgangspunkt i et populært rejsemål, som Tyrkiet, hvor mange danskere holder ferie hvert år kan det være ret vigtigt at have styr på påklædningen.

De fleste tyrkere er nemlig islamiske, hvilket kræver en respektfuld påklædning. En troede islamist føler det nemlig respektfuld, når man går rundt i badeshorts og T-shirt. Dette er dog storset kun vigtigt hvis du tager til andre byer end de største turistbyer som Alanya og Antalya. I disse byer er alle de lokale så vant til turister, som vader rundt i badesandler og badetøj. Med andre ord, så er det en god ide at sørge for proviantering inden du rejser, det kan du fx gøre hos DressYou.dk

Derfor vil jeg råde folk til at tænke over befolkningen og påklædningen når de rejser til lande, hvor den største befolkningen er islamiske. Både for turisternes egen og den lokale befolknings skyld. Turisterne der rejser til landet slipper for potentielle kontroverser og skæve blikke fra de lokale indbyggere, og de lokale indbygger slipper for at ikke føle sig respektfuldt behandlet.

Behold badetøjet på når i er ved poolen eller stranden, men sørg for at have noget mere anstændigt klar. Det er ikke særlig respektfuld for de lokale at gå rundt i byen eller på restauranten med speedos og badetøj. Medbring en kjole, trøje, bukser eller skjorte til når du forlader bade stederne og bevæger jer ned i bylivet, hvor der befinder sig andre mennesker heriblandt både turister og lokale borgere, hvor der helt sikkert er troende iblandt. Du skal med andre ord respektere det lokale familieliv!