nyati-til-bestilrejsen
Den bagende sol og det smukke landskab, der er hjem for hoppende gazeller, kongelige løver og regale giraffer – drømmer vi alle ikke om, at vores næste rejse er et safarieventyr, hvor man kommer helt tæt på naturen, på en måde der ellers virker utænkelig. Safarirejser er ikke så dyre, som de var 20 år siden, og man kan let komme på et eventyr på den afrikanske savanne. Er du allerede solgt? Så bestil din rejse, og saml inspiration til din næste tur her hos os.

 

Ting, du skal gøre på safari  

 

– Bo på luksusresort

Hvis du troede, at safari handlede om at bo simpelt i vildmarken, så kan du godt tro om igen. En tur på safari inkluderer næsten altid et ophold på en luksuriøs resort, med guides og bemanding, der vil hjælpe dig med at få det bedste ud af dit ophold.
Dine guides guider dig frem og tilbage til dit telt, og i fællesområderne er der stort set alt, hvad hjertet begærer – fra luksusrestauranter til pools, afhængigt af det resort, du vælger.  Selvom du bor i telt, er resten meget luksuriøst – du kan drikke cocktail, inden du skal nyde den lækre mad. Det kan man kalde luksuscamping!

 

– En privat guidet tour

Book jer en privat-tour, og kom helt tæt på de vilde dyr i en af de specielle safaribiler, der sørger for, at I har den komplet bedste udsigt, uden at I på noget tidspunkt er i fare. Man har ikke rigtigt været på safari, før man har været blandt dyrene i deres naturlige omgivelser.

 

– Se solnedgangen fra Savannen

Forestil dig den udsigt, der venter dig, når du har sat dig til rette med en cocktail i hånden er solen, der bevæge sig ned over den golde natur, og med de ildrøde stråler, gør jorden endnu mere flammende og farverig. Læn dig tilbage med en cocktail og nyd både udsigten og lyden af dyrene i naturen, der så småt er ved at gå til ro.

 

– Spot ”the big 5”

”The big 5” er betegnelsen for de fem store dyr i Afrika, der ikke er byttedyr for nogen. Det drejer sig om leoparden, elefanten, næsehornet, bøflen og naturligvis dyrenes konge, løven.

 

Det er ikke en garanti, at du ser alle fem, men der er større chancer med en guide, som ved, hvor de forskellige dyr holder til. Sørg for at have dit kamera klar, så du foreviger øjeblikket, når du står ansigt til ansigt med en kæmpe elefant eller brølende hanløve.

 

Husk de fem ting, man altid skal overholde på safari

  1. Sikkerhed først – selvom dyrene virker fredelige, når de sidder og spiser, så vil de alle angribe, hvis de føler sig truede
  2. Hold god afstand – især elefanter og næsehorn kan føle sig ekstra truede, hvis man kommer for tæt på. Hav altid en exit-plan.
  3. Vær opmærksom på menneskerne omkring dig – vær stille! Dyr bryder sig ikke om høje lyde, så lad være med at råbe til dine venner
  4. Efterlad ingen spor – Økosystemet er skrøbeligt i Afrika, så smid ingen affald og hold dig altid til stierne og vejene.
  5. Lyt altid til dine guides – de ved bedst, og de vil kun dig det bedste.