Hvis du har valgt at holde et sabbatår i stedet for at studere direkte videre efter din ungdomsuddannelse, skal du helt selv finde på noget at lave. Du har en kæmpe frihed, fordi ingen fortæller dig, hvad du selv, men til gengæld lægger det også noget af et pres. Førhen har du været vant til at have et skema at føle hver dag, men pludselig står du på helt egne ben og skal selv beslutte, hvad du vil lave.

Giv dig selv en fed oplevelse

Det er i det her år, du har tid til og mulighed for at lave alt det, som du normalt ikke kan. Det kunne f.eks. være at tage ud på en længere rejse, hvor du kan få nogle helt unikke oplevelser. Hvis du begynder at studere igen året efter dit sabbatår, vil du igen ikke have tid til den slags. Derfor er det helt oplagt at bruge dit sabbatår på det. Måske du allerede har sparet sammen til en rejse i løbet af de seneste par år. Hvis ikke du har det, kan du bruge første del af året på at arbejde dig til en opsparing, så du i sidste halvdel af året kan rejse for pengene. Hvis du vil have en vild oplevelse, kan du f.eks. tage til Kina. Find og ansøg om visa til Kina her, hvis det lyder interessant.

Sæt dit selv i første række

I dit sabbatår er der ikke noget, du skal leve op til. Du skal gøre lige præcis, hvad du har lyst til. Du behøver ikke at gøre, som alle de andre gør, hvis ikke det er det, du vil. Du kan også vælge bare at finde et arbejde med få timer, så du lige har til at leve, og ellers bare lave alt det, du elsker og aldrig før har haft tid til.