Vi går snart ind i et nyt kalenderår, hvilket betyder at rigtig mange danskere begynder at kigge på deres feriemuligheder i år 2018. Er du en af dem som bare ikke kan få nok af cykling, er det måske en cykelferie du skal kigge nærmere på. Der er masse af fordele ved at tage på cykelferie, læs hvilke her.

Rejs som man har lyst

Når man har ferie, er det ofte en tendens til at rigtig meget bliver planlagt. Planlægning er en rigtig god idé, så længer det ikke tager overhånd. Der skal være en balancegang mellem kontrol og spontanitet.

Når man kun har hinanden og sin cykel er der ingen begrænsninger. Dagen er åben, og det er kun nødvendigt at gribe de muligheder man ønsker. Afhængig af hvilen type cykelferie man er på, mountainbike, racercykling eller ren og skær motionscykling er der et hav af forskellige muligheder. Dog viser erfaringen – at de bedste oplevelser skabes ubevidst og impulsivt, og måske endda helt uden planlægning.

Grib mulighederne derude. 

Flere oplevelser

I forlængelse til ovenstående afsnit, er det dig selv som sætter dagsordenen for ferien. Afhængig af hvor langt i vil cykle, samt hvorhen kan man nøjagtigt helt selv bestemme hvad man vil se. På en cykel iagttager man langt mere, end man gør i en bil, tog eller fly eksempelvis.

Efter en uge på cykel sammenlignet med et all-inclusive ophold på Mallorca, vil man blive forbavset over hvor meget mere man når at opleve, samt den positive energi der igangsættes i kroppen. For udover den hedder ferie, hedder den jo i høj grad også motion.

Udfordringer

Er man eksempelvis et par på en cykelferie, vil man også opleve at man kommer til at lære hinanden på en helt anden måde. Det kan også være et kammeratskab, som sættes på prøve ved at man kommer ud for nogle udfordringer, man normalt aldrig ville komme ud for i dagligdagen. Det er en super god øvelse i forhold til at lære hinanden bedre at kende, samt opbygge en tillidsbånd i mellem hinanden.

Glæde og nærvær

Det er ikke et spørgsmål om tid, når man er på cykelferie. Det er rettere et spørgsmål om nærvær. Det at man er sammen om en ting, hvor man selv sætter tempoet og målsætningen med sin ferie er alfa omega. Bor man eksempelvis til daglig i et bymiljø, kan det være super rart at komme væk fra by og støj, og i stedet ud på landevejen og nyde naturen.

God ferie