En bilferie er ikke noget alle ønsker og ofte bruger man det bare som transport til den reelle destination. Men som alt andet kan man gøre det til hvad man vil gøre det til. Det behøves ikke at være en ubehagelig tur, så længe man bare sørger for at forberede sig godt som muligt.

Bilferien er stadigvæk populær

Danskerne er vilde med kør-selv-ferier, og i takt med stigningen på privatleasingmarkedet vil mange danskere i år tage en ny leaset bil med på ferie. Men hvordan er reglerne for det? Og hvordan er man dækket, hvis uheldet er ude på den tyske Autobahn?

Der er en vis myte om, at man ikke må køre i danske leasingbiler i udlandet, men det kan man sagtens. Det er selvfølgelig altid en god ide at cleare det med leasingfirmaet inden man tager turen ned igennem Europa. Det er muligt for alle at tage på en lang køretur, selvom man ikke selv ejer sin egen bil i hverdagen.

Det er vigtigt man er i kontakt med leasingfirmaet og har ferien med i tankerne, når bilen leases fra begyndelsen. Man skal blot sikre sig at de kilometer man planlægger at køre i sin privatleasede bil, er indregnet i leasingaftalen fra start, så man ikke ender op med en stor ekstraregning.

Enhver leasingkontrakt indeholder vejhjælp, der dækker både i Danmark og resten af Europa. Det betyder, at der er hjælp at hente 24 timer i døgnet både i Danmark og i udlandet, hvis bilen pludseligt skulle gå i stå.

Husk pauserne undervejs

Man lærer ofte undervejs, når man begiver sig ud på en bilferie, særligt hvis det er ens første. Der er mange ting, som man måske ikke lige er forberedt på eller kan glemme lift i planlægningen. Det anbefales altid at køre i god tid, så uventede forhindringer ikke gør ferien sur i sidste ende.

Pauserne er mega vigtige undervejs. Den fedeste bilferie er, når man holder ind og oplever kulturen i de lande man kører igennem, i stedet for bare at køre igennem dem. Turen mod det eventuelle hotel bliver selvfølgelig timevis kortere, hvis man bare tager køreturen ud i en køre, men det er også langt mere kedeligere. Husk også at få brændt noget energi af i pauserne, da man sidder stille meget længe ad gangen. Pauserne er endnu mere vigtige, hvis der er børn med i bilen.

Der findes mange forskellige leasingfirmaer, det handler blot om at finde nogen der tilbyder en bil der passer til sine behov og krav. Nellemannleasing.dk har biler til meget forskelligt brug og der er både mulighed for pæne hverdagsbiler og showoff. Hvis man vælger at lease en bil med bagtanke i en bilferie, kan man jo med fordel finde en bil, som er behagelig og praktisk at opholde sig i længere ad gangen.

Enhver leasingkontrakt indeholder vejhjælp, der dækker både i Danmark og resten af Europa. Det betyder, at der er hjælp at hente 24 timer i døgnet både i Danmark og i udlandet, hvis bilen pludseligt skulle gå i stå.

Lidt ekstra gode tips

Det er en rigtig god ide at have mad og drikke med på turen. For at holde mad og drikke friskt og koldt er det en god ide at have en køleboks i bilen. Derved kan alle i bilen få forfriskninger, uafhængigt af pauserne. Nogle snacks ville også være eminent at tage med i bilen. Sørg for det ikke kun er søde sager der fylder bagagerummet, men at der også er lidt andet mættende og sundt. Når det er sagt, så er det jo ferie. Når man alligevel skal igennem Tyskland, hvorfor så ikke stoppe og handle lidt gode tilbud ind? Hvis man ikke gider medregne det i turen, kan man også via Netpris.dk bestille det lige til døren, så det er pakket fra start.

Sørg for der er et godt indeklima i bilen, så man ikke bliver syg eller har det ubehageligt. Det kan hurtigt blive for varmt i en indelukket bil, så sørg for en god udluftning. Hellere tage lidt mere tøj på, end at side i en sauna. Sørg for at være godt forberedt på forskellige aktiviteter på turen. Det skal være muligt både at side lidt i sin egen bobbel og at alle laver noget festligt sammen. Det er vigtigt at føle temperaturen og give hinanden plads, for man har ikke mulighed for at gå på værelset og lukke døren.