Vi kender alle sammen de perioder, hvor vi har haft håndværker gående i vores bolig i flere måneder. Det kan være svært at være helt sig selv, når der er fremmed, der næsten bor i ens hjem, og derfor kunne man måske engang i mellem godt ønske sig, at man var taget på ferie i mens håndværkerne var i gang. I denne artikel vil vi guide dig i gennem, hvordan du kan gribe din renovering an, hvis du overvejer at tage på ferie i mens.

Snak med håndværkerne inden du bestiller ferie

Det første du skal gøre, hvis du overvejer at bestille en ferie, er at snakke med dine håndværkere om, hvor langt tid og hvornår det passer dem bedst at tage af sted. På den måde får du en meget bedre ide om, hvor længe du kan tillade dig at tage væk og hvor langt tid, de vil være om at renovere din bolig. De kan nok ikke nå det hele på den tid, du er væk, men de vil i hvert fald være i stand til at gøre din bolig indflytningsklar og indbydende.

En tydelig plan

Vores andet råd til, hvordan du skal håndtere din boligrenovering, er at du skal have lavet en tydelig og forståelig plan for din renovering. Det er dig, der bestemmer, hvilke materialer der skal bruges, hvor tingene skal stå mv., og derfor er det også vigtigt, at du giver håndværkerne en grundig gennemgang af, hvordan du vil have, at det hele skal se ud. Giv dem også dit nummer, så de altid kan få fat på dig i tilfælde af, at de har nogle spørgsmål undervejs i forløbet.

Få ordnet alle de store ting

Det tredje råd, som vi vil give dig i denne artikel, er at du skal få ordnet alle de store ting først. Hvis du vil have lavet badeværelset og køkkenet er det dem, du skal få håndværkerne til at gå i gang med først. Dette har også et praktisk formål, da det kan være svært at være i sin bolig uden et køkken eller et badeværelse, og derfor er det nogle ting, der er fede at få styr på med det samme. Men derudover er det også de to renoveringer, som er mest omfattende og værst at være tilskuer til. Hvis du vil have lavet nye vinduer, er det også vigtigt, at du får lavet dem først.
forbruger-test.dk kan du finde guides til en lang række produkter, og det kan derfor være en god ide at tjekke dem ud, så du sikrer dig, at du får det bedste inventar til dit køkken eller badeværelse.

Kom hjem til en nyrenoveret bolig

Når håndværkerne er færdige, kan du nye din helt nyrenoveret bolig. Du slipper derfor, for alt kaosset i hjemmet, hvor både toilet og køkken er helt ubrugelig. Man kan virkelig blive stresset af at gå flere måneder uden at kunne være sig selv i sit eget hjem, og derfor er det en rigtig god ide at benytte lejligheden til at komme lidt væk fra de vante omgivelser og bruge noget kvalitetstid sammen med familie og venner.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan gribe din boligrenoveringssituation an, da der er mange overvejelser og tanker, man skal gøre sig, inden man kaster sig i det store projekt.

Held og lykke med det!