Er det første gang, du skal af sted på skiferie, så har du måske brug for nogle gode råd, inden turen går mod pisterne. Vi har her samlet fem råd, der sikrer nybegynderen på ski en rigtig god start

  1. Begynd med træningen i god tid

Hvis du ikke er vant til at være meget aktiv og lave styrketræning, bør du starte i god tid med at træne op til skiferien. En skiferie er hård for benene, hvis du ikke sørger for at styrke dem inden, og det ville være ærgerligt, hvis du ikke kan komme ud på pisterne, fordi benene gør for ondt. Derfor er det en god idé både at lave lidt konditionstræning og styrketræning, så du kan blive helt klar. Du kan lave flere forskellige øvelser, der er særligt brugbare inden skiferien – eksempelvis squats, lunges og planken.

 

  1. Køb det rette udstyr

Når det er første gang, du skal af sted på ski, kan det hurtigt blive dyrt at investere i diverse udstyr og skitøj. Sørg derfor kun for at købe det mest nødvendige udstyr for dig og lej resten ved skisportsstedet. Ved de fleste skisportssteder kan du leje ski, støvler, stave og hjelme, så det eneste, du selv skal have med, er tøjet. Du kan også spare endnu flere penge ved at købe skitøjet brugt. I mange tilfælde kan du finde noget, der kun er brugt få gange, og derfor næsten er så godt som nyt.

 

  1. Vælg det rette skisportssted

Når du skal til at vælge, hvor skituren skal gå hen, er det en god idé at kigge efter de steder, der nævner, at de er særligt velegnet for begyndere på ski. Sørg for at vælge et sted, hvor der er mulighed for at komme i skiskole, og hvor der er mange grønne og blå begynderbakker. Er børnene også med for første gang, er det en god idé at kigge efter skisportssteder, der har særlige tilbud og arrangementer, der kan sikre børnene en god og sjov start på skiferien.

 

  1. Tag med skiskole

Uanset hvilken form du er i, har alle godt af at starte skiferien med en tur forbi skiskolen. På skiskolen lærer du grundteknikkerne i løbet af kort tid, og det sikrer dig en rigtig god start, så du kan få mest muligt ud af din første ferie på ski. Skal du af sted med familien eller et hold venner, er det også en god aktivitet, som I kan hygge jer med sammen og få en masse sjov ud af, når det ikke altid går lige så let i starten. Book din første skiferie hos Clickski.com og kom med på dansk skiskole på populære destinationer som Maria Alm, Lofer, Werfenweng og Zell am See.

 

  1. Hold pauser, når du har brug for det

At være på skiferie handler om at have det sjovt og få nogle gode oplevelser med familien eller vennerne. Derfor er det også vigtigt at holde nogle pauser, hvis det bliver for hårdt ude på pisterne. På mange skisportssteder kan du bruge pauserne på spa- og wellnessoplevelser, besøge hyggelige byer, slappe af på hotelværelset eller selvfølgelig afterski. Afterski er et begreb, du ikke kommer udenom, når du er på skiferie, men det er til gengæld også noget, du bare må opleve i løbet af skiferien. Efter en lang dag på ski kan du nyde en kold øl, musik og god stemning, der gør alle i godt humør.

 

Med disse forberedelser og fokus på at nyde ferien og have det sjovt, er du garanteret en god oplevelse på din første skiferie, og du vil med stor sandsynlighed have lyst til at tage af sted igen og igen. Husk blot på, at det handler om at have det sjovt på ski, så skal teknikken nok komme hen ad vejen.