Når det bliver sommerferie skal dine børn have en pause fra alle lektierne, skoleprojekterne og hverdagen. Børnene vælger ofte at dovne og kaste sig over et computerspil når de har ferie. Computerspil er ikke en ideel aktivitet for dine børn. Hvis du vil holde dine børn aktive i sommerferien, skal du finde på noget der tiltrækker dem som er sjovt.

Hvis i finder noget aktivt at holde jeres børn beskæftiget med i sommerferien, vil det ikke kun hjælpe børnene, det vil også gøre det lettere for familien. Dovne børn ender nemlig ofte med at komme op at slås eller op at diskutere med deres forældre. Planlæg sommerferien med nogle fysiske aktiviteter som er sjove og kan holde dit barn beskæftiget i løbet af sommeren.

Det kunne eksempelvis være trekking, dansetimer, musikundervisning, malerundervisning, sport eller lignende. Hvis du gerne vil have, at dit barn skal prøve flere af de ovennævnte ting i sin sommerferie, men synes at det bliver for dyrt, er sommerlejr en mulighed. Sommerlejre bliver arrangeret af både skoler og frivillige forældre. Sommerlejre er gode for dine børn, fordi de holder dem aktive og lærer dem at integrere med andre børn, uden at det ødelægger dit sommerferiebudget.

Der er også aktiviteter du kan arrangere derhjemme for dine børn. Du kan give dem læsebøger eller tage dem med på udflugter. Hvis du bruger nogle af ideerne til sommerferieaktiviteter, vil du få en sjov og aktiv ferie sammen med dine børn.

Tags: , ,