Sommerferie er børnenes yndlings ferie. Men for fraskilte forældre, der kun har deres børn i ferien, er det ikke kun børnenes yndlingstid.

Når du skal planlægge ferie med dit barn, er det vigtigt, at du er opmærksom på din forældremyndighed, så du er sikker på, at du kan holde ferie med dit barn. Vær opmærksom på hvor mange dage i har ferie sammen, og hvilke begrænsninger i har.

Det er bedst at give dit arbejde besked om at du ønsker at holde ferie mindst en måned før at du planlægger, at hole ferie med dit barn. Du skal heller ikke holde dig tilbage, fra at ringe til den anden forælder, og spørge om du må tage en uge eller to mere sammen med dit barn i ferien.

De fraskilte forældre, der bor uden for byen og langt væk fra deres børn, har nemt ved at være alene med deres børn i længere tid om sommeren. Når barnet bliver ældre, er det vigtigt at det ikke føler, at forældrene frihedsberøver en om sommeren.

Hvis du ikke vil være en forælder der virker frihedsberøvende, bliver du nødt til at lave en detaljeret rejseplan og skrive alle kontaktoplysninger ned, hvis du vil tage barnet langt væk på ferie. Det er især vigtigt, hvis du rejser udenlands. Hvis der ikke er begrænsninger i jeres forældremyndighed, så kan du tage dine børn med så langt væk, du har lyst til.

Det er din tid med dine børn, så i skal gøre lige hvad i har lyst til.

Tags: ,