Norge rangerer højt på listen over de mest populære destinationer for skientusiaster. På listen finder man også lande som Østrig, Sverige, Frankrig og Italien. Foretrækker du at holde din transporttid nede på et minimum, så skal du da besøge et af de mange norske skiområder.

Norge er et af de lande, som man bør besøge mindst én gang i løbet af sit liv, da vores kære naboland ikke blot har mange fine skiområder, men også imponerer med sin flotte natur, parker, shoppingmuligheder og forlystelsesparker.

De mest eftertragtede skiområder

Den korte geografiske afstand er ikke den eneste grund til, at skiglade danskere nyder at besøge de norske skiområder. Stor snesikkerhed, børnevenlige skiskoler og gode indkvarteringsmuligheder hører også til blandt de mange gode grunde til at rejse til Norge.

Du kan næsten ikke undgå at støde på følgende skiområder, når du skal planlægge din kommende skirejse:

  • Trysil
  • Hemsedal
  • Hafjell
  • Kvitfjell
  • Skeikampen
  • Gautefall

Ovennævnte skiområder er nogle af de områder, man får tilbudt at besøge, hvis man bestiller rejsen gennem et rejsebureau. Trysil og Hemsedal er uden tvivl de mest eftertragtede destinationer, men det er også værd at udforske nogle af de andre områder.

Alle norske skiområder har hver deres fordele og ulemper, så der kan ikke peges på ét område, som er det perfekte for alle. Det er eksempelvis vigtigt, at man vælger et familievenligt skiområde, hvis man rejser med børn. Er du i tvivl om, hvilken destination der er den bedste for dig og dine ledsagere, så alliér dig med en rejserådgiver.

Vil du gerne blive klogere på de forskellige skiområder, så se mere her.

Transportmuligheder

Det er ganske overkommeligt at komme fra Danmark til Norge, men det er ikke desto mindre en fordel at kende til de forskellige transportmuligheder. Det er eksempelvis muligt at tage færgen fra København til Oslo og herfra køre resten af vejen til sin destination.

Har du hang til søsyge, så drop færgen og bestil flybilletter i stedet. Det tager omkring en time at flyve fra København til Oslo. Der skal hertil påregnes transporttid med bus eller taxa fra lufthavn til destination. Dit rejsebureau kan hjælpe dig med at finde den ideelle transportløsning.

Skiforhold

Det er svært at finde lande, som har lige så gode skiforhold som Norge.

Du har på nettet mulighed for at følge de aktuelle snemeldinger og vejrudsigter, ligesom du kan finde snestatistisk fra tidligere år. Således kan du danne dig et indtryk af vejret. Vær dog opmærksom på, at vejrforholdene kan variere fra område til område. Ergo er du nødt til at undersøge, hvordan vejret er i netop det område, som du påtænker at besøge.